Chilli con carne
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
450 g Mielona wołowina
200 g Cebula – pokrojona
2 Zmiażdżony ząbki czosnku
400 g Pokrojone pomidory z puszki
300 g Czerwona fasola „kidney” z puszki (odsączona)
2 łyżeczka Mielone ostre chili
1 łyżeczka Mielony kmin rzymski
1.5 Pokruszona wołowa kostka rosołowa
200 ml Czerwone wino
1.5 Przecier pomidorowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Do naczynia wrzuć wołowinę, cebulę i czosnek i gotuj do momentu, gdy mięso zbrązowieje. Mieszaj, by mięso się nie posklejało.
Etap 3 /5
Dodaj pozostałe składniki, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj z białym ryżem.