Chrupiący pasztet warzywny
- Całkowity czas 12 godz. 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
210 g Cukinia
210 g Marchewki
210 g Żółta papryka
6 szt. Liście laurowe
6 łyżka Sos Savora© lub keczup
600 ml Woda
3 łyżka Oliwa z oliwek
6 g Agar-agar
1.5 łyżeczka Cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
210g Cukinia 210g Marchewki 210g Żółta papryka 6szt. Liście laurowe 6łyżka Sos Savora© lub keczup 600ml Woda 3łyżka Oliwa z oliwek 6g Agar-agar 1.5łyżeczka Cukier
Etap 2 /6
Wymieszaj cukier, agar-agar i odrobinę soli i pieprzu. Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.
3łyżka Oliwa z oliwek 6g Agar-agar 1.5łyżeczka Cukier
Etap 3 /6
Delikatnie przyrumień żółtą paprykę pokrojoną w paski. Dodaj sos, następnie przygotowaną wcześniej mieszankę.
210g Żółta papryka 6łyżka Sos Savora© lub keczup 6g Agar-agar 1.5łyżeczka Cukier
Etap 4 /6
Dodaj cukinie, marchewki, tymianek i liście laurowe.
210g Cukinia 210g Marchewki 6szt. Liście laurowe
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Wyjmij tymianek i liście laurowe. Wlej do keksówki. Włóż do lodówki na 12 godzin.
6szt. Liście laurowe