Ciasto czekoladowe z jabłkiem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według KLUB GOTUJACYCH

Ciasto czekoladowe z jabłkiem

ratings.4.2

4.2/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    50 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 2 jabłka

  • 100 g orzechów włoskich

  • 10 g cynamonu

  • 320 g mąki pszennej

  • 200 g cukru

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody

  • 2 łyżka kakao

  • 2 jajka L

  • 125 ml mleka

  • 100 g oleju

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Etap 2 /4

Jabłka obrać i pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Na jabłka wykładamy pozostałe składniki w kolejności jak w przepisie100 g orzechów włoskich , 10 g cynamonu , 320 g mąki pszennej , 200 g cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 1 łyżeczka sody , 2 łyżka kakao , 2 jajka L , 125 ml mleka , 100 g oleju . Odstawiamy miskę na 30 min a następnie mieszamy delikatnie wszystkie składniki aby sie połączyły.

  • 2 jabłka
  • 100g orzechów włoskich
  • 10g cynamonu
  • 320g mąki pszennej
  • 200g cukru
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1łyżeczka sody
  • 2łyżka kakao
  • 2 jajka L
  • 125ml mleka
  • 100g oleju

Etap 3 /4

Ciasto przełożyć do formy o średnicy 19 cm . Formę włożyć do misy i nałożyć pokrywę Extra Crisp. Na pokrywie ustawienia manualne temperatura 190C, czas 50 min. Po zakończeniu zapiekania sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone.

  • Extra Crisp

Etap 4 /4

Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.