Ciasto dyniowe z pajęczą siecią - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto dyniowe z pajęczą siecią

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

3 porcje

  • 6 szt. Jajka

  • 300 g Mąka

  • 150 g Masło

  • 225 g Cukier puder

  • 600 g Dynia

  • 150 g Mielone migdały

  • 3 pak Proszek do pieczenia

  • Cynamon

  • 300 g Cukier puder

  • Sok z cytryny

  • Pomarańczowy barwnik spożywczy

  • 18 szt. Czekolada

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Rozpuść masło w nieprzywierającej formie na programie P5 przez 5 minut.

  • 150g Masło

Etap 2 /6

W misce do miksowania ubijaj jajka z cukrem, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Dodaj purée z dyni i wygładż.

  • 6szt. Jajka
  • 300g Mąka
  • 225g Cukier puder
  • 600g Dynia
  • 150g Mielone migdały
  • 3pak Proszek do pieczenia
  • Cynamon

Etap 3 /6

Wlej masę do wgłębień i piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /6

W misce wymieszaj cukier puder z barwnikiem spożywczym i kilkoma kroplami soku z cytryny. Za pomocą pędzelka do gotowania nałóż lukier na ostudzone ciastka. Pozostaw lukier do zastygnięcia na 15 minut.

  • 300g Cukier puder
  • Sok z cytryny

Etap 5 /6

Rozpuść kwadraty czekolady w nieprzywierającej formie w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • 18szt. Czekolada
  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /6

Umieść czekoladę w worku do dekorowania lub w stożku do pisania i zaprojektuj pajęczynę na każdym ciastku.