Ciasto dyniowe z pajęczą siecią
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
6 szt. Jajka
300 g Mąka
150 g Masło
225 g Cukier puder
600 g Dynia
150 g Mielone migdały
3 pak Proszek do pieczenia
Cynamon
300 g Cukier puder
Sok z cytryny
Pomarańczowy barwnik spożywczy
18 szt. Czekolada
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Rozpuść masło w nieprzywierającej formie na programie P5 przez 5 minut.
Etap 2 /6
W misce do miksowania ubijaj jajka z cukrem, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Dodaj purée z dyni i wygładż.
Etap 3 /6
Wlej masę do wgłębień i piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 4 /6
W misce wymieszaj cukier puder z barwnikiem spożywczym i kilkoma kroplami soku z cytryny. Za pomocą pędzelka do gotowania nałóż lukier na ostudzone ciastka. Pozostaw lukier do zastygnięcia na 15 minut.
Etap 5 /6
Rozpuść kwadraty czekolady w nieprzywierającej formie w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 6 /6
Umieść czekoladę w worku do dekorowania lub w stożku do pisania i zaprojektuj pajęczynę na każdym ciastku.