Ciasto dyniowe z pajęczyną - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto dyniowe z pajęczyną

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

3 porcje

  • 6 Jajka

  • 300 g Mąka

  • 150 g Roztopione masło

  • 225 g Drobny cukier

  • 600 g Purée z dyni lub kabaczka

  • 150 g Mielone migdały

  • 3 Proszek do pieczenia

  • Cynamon

  • 300 g Cukier puder

  • Sok z cytryny

  • Pomarańczowy barwnik spożywczy

  • 18 Zwykła czekolada

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Wybierz program do roztopienia masła w nieprzywierającej formie na określony czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

  • 150g Roztopione masło

Etap 2 /6

Ubij jajka z cukrem w misie, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Wymieszaj z przecierem z dyni i doprowadź do gładkiej konsystencji.

  • 6 Jajka
  • 300g Mąka
  • 225g Drobny cukier
  • 600g Purée z dyni lub kabaczka
  • 150g Mielone migdały
  • 3 Proszek do pieczenia
  • Cynamon

Etap 3 /6

Wlej masę do zagłębień i gotuj zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /6

W misce zmieszaj cukier puder z barwnikiem spożywczym i kilkoma kroplami soku z cytryny. Za pomocą pędzla kulinarnego nałóż lukier na ostudzone ciasta. Odczekaj 15 minut, aż lukier zastygnie.

  • 300g Cukier puder
  • Sok z cytryny
  • Pomarańczowy barwnik spożywczy

Etap 5 /6

Roztop kostki czekolady w nieprzywierającej foremce zgodnie z programem i określonym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

  • 18 Zwykła czekolada

Etap 6 /6

Napełnij czekoladą rękaw cukierniczy i narysuj na każdym ciastku pajęczą sieć.