Crumble
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
5 Jajka
325 g Cukier
325 g Mąka
8 g Proszek do pieczenia
10 g Cukier waniliowy
1.5 c Bita śmietana
325 g Roztopione masło
325 g Cukier
525 g Mąka
8 g Cukier waniliowy
Akcesoria
Trzepaczka flex Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
Etap 2 /7
W misie robota umieść jajka i cukier. Naciśnij "Start".
Etap 3 /7
Do tej mieszanki dodaj do miski robota przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj wszystko za pomocą łopatki.
Etap 4 /7
Umieść ciasto na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Etap 5 /7
Aby przygotować kruszonkę, w czystej misie robota umieść masło, cukier, mąkę i cukier waniliowy. Naciśnij "Start".
Etap 6 /7
Posyp kruszonką wierzch ciasta. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15-20 minut.
Etap 7 /7
Po upieczeniu jeszcze gorące ciasto posmaruj bitą śmietaną. Dzięki temu będzie pyszne i wilgotne.