Crumble
Tefal
Przepis według Tefal

Crumble

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 5 Jajka

  • 325 g Cukier

  • 325 g Mąka

  • 8 g Proszek do pieczenia

  • 10 g Cukier waniliowy

  • 1.5 c Bita śmietana

  • 325 g Roztopione masło

  • 325 g Cukier

  • 525 g Mąka

  • 8 g Cukier waniliowy

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex
  • Ubijaczka
    Ubijaczka

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.

Etap 2 /7

W misie robota umieść jajka i cukier. Naciśnij "Start".

  • 5 Jajka
  • 325g Cukier
  • Trzepaczka flex

Etap 3 /7

Do tej mieszanki dodaj do miski robota przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj wszystko za pomocą łopatki.

  • 325g Mąka
  • 8g Proszek do pieczenia

Etap 4 /7

Umieść ciasto na natłuszczonej blasze do pieczenia.

Etap 5 /7

Aby przygotować kruszonkę, w czystej misie robota umieść masło, cukier, mąkę i cukier waniliowy. Naciśnij "Start".

  • 325g Roztopione masło
  • 325g Cukier
  • 525g Mąka
  • 8g Cukier waniliowy
  • Ubijaczka

Etap 6 /7

Posyp kruszonką wierzch ciasta. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15-20 minut.

Etap 7 /7

Po upieczeniu jeszcze gorące ciasto posmaruj bitą śmietaną. Dzięki temu będzie pyszne i wilgotne.

  • 1.5c Bita śmietana