Curry z jagnięciną i batatami
- Całkowity czas 39 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Łopatka jagnięca
1.5 łyżka Masło klarowane
1.5 Cebula
3 Czosnek
6 łyżka Imbir
4.5 łyżka Pasta curry
480 g Pulpa pomidorowa
120 g Jogurt naturalny
375 g Batat
60 g Migdały w płatkach
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
1kg Łopatka jagnięca 1.5łyżka Masło klarowane 1.5 Cebula 3 Czosnek 6łyżka Imbir 4.5łyżka Pasta curry 480g Pulpa pomidorowa 120g Jogurt naturalny 375g Batat 60g Migdały w płatkach
Etap 2 /9
Posiekaj cebulę i czosnek.
1.5 Cebula 3 Czosnek
Etap 3 /9
Pokrój łopatkę na 3 cm kawałki.
1kg Łopatka jagnięca
Etap 4 /9
Pokrój bataty na 4 cm kawałki.
375g Batat
Etap 5 /9
Do Cook4me włóż masło.
1.5łyżka Masło klarowane
Etap 6 /9
Podsmaż cebulę i czosnek przez 1 minutę. Dorzuć mięso i obsmaż je z każdej strony.
1kg Łopatka jagnięca 1.5 Cebula 3 Czosnek 6łyżka Imbir
Etap 7 /9
Dodaj pulpę pomidorową, pastę curry i jogurt. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
4.5łyżka Pasta curry 480g Pulpa pomidorowa 120g Jogurt naturalny 375g Batat
Etap 8 /9
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 9 /9
Podawaj posypane płatkami migdałów.
60g Migdały w płatkach