Curry z jagnięciną i batatami
Tefal
Przepis według Tefal

Curry z jagnięciną i batatami

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 39 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Łopatka jagnięca

  • 1.5 łyżka Masło klarowane

  • 1.5 Cebula

  • 3 Czosnek

  • 6 łyżka Imbir

  • 4.5 łyżka Pasta curry

  • 480 g Pulpa pomidorowa

  • 120 g Jogurt naturalny

  • 375 g Batat

  • 60 g Migdały w płatkach

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 1kg Łopatka jagnięca
  • 1.5łyżka Masło klarowane
  • 1.5 Cebula
  • 3 Czosnek
  • 6łyżka Imbir
  • 4.5łyżka Pasta curry
  • 480g Pulpa pomidorowa
  • 120g Jogurt naturalny
  • 375g Batat
  • 60g Migdały w płatkach

Etap 2 /9

Posiekaj cebulę i czosnek.

  • 1.5 Cebula
  • 3 Czosnek

Etap 3 /9

Pokrój łopatkę na 3 cm kawałki.

  • 1kg Łopatka jagnięca

Etap 4 /9

Pokrój bataty na 4 cm kawałki.

  • 375g Batat

Etap 5 /9

Do Cook4me włóż masło.

  • 1.5łyżka Masło klarowane

Etap 6 /9

Podsmaż cebulę i czosnek przez 1 minutę. Dorzuć mięso i obsmaż je z każdej strony.

  • 1kg Łopatka jagnięca
  • 1.5 Cebula
  • 3 Czosnek
  • 6łyżka Imbir

Etap 7 /9

Dodaj pulpę pomidorową, pastę curry i jogurt. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

  • 4.5łyżka Pasta curry
  • 480g Pulpa pomidorowa
  • 120g Jogurt naturalny
  • 375g Batat

Etap 8 /9

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 9 /9

Podawaj posypane płatkami migdałów.

  • 60g Migdały w płatkach