Dorsz w skorupce ze szparagami - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dorsz w skorupce ze szparagami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Szparagi

  • 500 g Dorsz lub wątłusz o grubości około 2 cm

  • 60 g Bułka tarta

  • 40 g Roztopione masło

  • 30 g Parmezan

  • 2 łyżka Posiekana pietruszka

  • 1.5 łyżka Musztarda

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Blacha do pieczenia XL
    Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking akcesoria
    Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Odetnij twarde części szparagów. Wrzuć szparagi do wrzącej, osolonej wody i gotuj je przez 3 minuty. Odsącz je i włóż do formy do pieczenia. Dodaj olej, sól i pieprz. Wymieszaj, aby pokryć całe szparagi, a następnie ułóż pojedynczą warstwę na spodzie formy do pieczenia.

  • 500g Szparagi
  • 1łyżka Olej roślinny
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Pokrój rybę na 4 równe kawałki. Ułóż je na szparagach.

  • 500g Dorsz lub wątłusz o grubości około 2 cm

Etap 3 /5

W małej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, posiekaną pietruszkę i roztopione masło. Posmaruj górną powierzchnię filetów rybnych musztardą, posyp ziołową bułką tartą i dobrze dociśnij, aby upewnić się, że przylega.

  • 60g Bułka tarta
  • 40g Roztopione masło
  • 30g Parmezan
  • 2łyżka Posiekana pietruszka
  • 1.5łyżka Musztarda

Etap 4 /5

Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 8 minut.

Etap 5 /5

Podawaj od razu.