Duszona wołowina z cebulą i kasztanami
Tefal
Przepis według Tefal

Duszona wołowina z cebulą i kasztanami

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Wołowina

  • 2 Czerwona cebula

  • 0.5 Seler

  • 150 ml Piwo

  • 100 ml Bulion wołowy

  • 50 g Kasztany

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól i pieprz

  • Pietruszka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 400g Wołowina
  • 2 Czerwona cebula
  • 0.5 Seler
  • 150ml Piwo
  • 100ml Bulion wołowy
  • 50g Kasztany
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • Pietruszka

Etap 2 /6

Wlej olej do misy.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Podsmaż wołowinę na złoty kolor i odłóż na bok. Zdeglasuj piwem danie, a następnie podsmaż cebulę i seler.

  • 400g Wołowina
  • 2 Czerwona cebula
  • 0.5 Seler
  • 150ml Piwo

Etap 4 /6

Dodaj wołowinę, kasztany, bulion i resztę piwa.

  • 100ml Bulion wołowy
  • 50g Kasztany

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Posyp danie posiekaną natką pietruszki.

  • Pietruszka