Filet wołowy z pieczarkami i serem pleśniowym.
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet wołowina
sól i pieprz
15 g Masło
250 g pieczarki
2 goździk czosnek
suszony tymianek
2 łyżka ocet balsamiczny
50 ml pietruszka
60 g ser pleśniowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Poklep filety papierowym ręcznikiem. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /5
Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść mięso na grillu i opuść pokrywkę. Piecz aż do uzyskania pożądanego wyglądu: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone. Połóż mięso na talerzu i przykryj folią.
Etap 3 /5
Odłóż na 5 minut przed podaniem.
Etap 4 /5
Piecz aż do uzyskania pożądanego wyglądu: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone. Połóż mięso na talerzu i przykryj folią. Odłóż na 5 minut przed podaniem. W międzyczasie umieść dużą, nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i roztop masło. Dodaj pieczarki , czosnek, tymianek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Gdy pieczarki będą dobrze przysmażone, dodaj ocet balsamiczny, ciągle mieszając. Natychmiast zdejmij patelnię z płyty, dodaj pietruszkę i dobrze wymieszaj.
Etap 5 /5
Po przygotowaniu filetów wołowych posyp je pieczarkami i podawaj. Na koniec posyp kawałkami sera pleśniowego.