Filet wołowy z pieczarkami i serem pleśniowym. - przepisy OptiGrill | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Filet wołowy z pieczarkami i serem pleśniowym.

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 filet wołowina

  • sól i pieprz

  • 15 g Masło

  • 250 g pieczarki

  • 2 goździk czosnek

  • suszony tymianek

  • 2 łyżka ocet balsamiczny

  • 50 ml pietruszka

  • 60 g ser pleśniowy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Poklep filety papierowym ręcznikiem. Dopraw solą i pieprzem.

  • 4filet wołowina
  • sól i pieprz

Etap 2 /5

Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść mięso na grillu i opuść pokrywkę. Piecz aż do uzyskania pożądanego wyglądu: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone. Połóż mięso na talerzu i przykryj folią.

Etap 3 /5

Odłóż na 5 minut przed podaniem.

Etap 4 /5

Piecz aż do uzyskania pożądanego wyglądu: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone. Połóż mięso na talerzu i przykryj folią. Odłóż na 5 minut przed podaniem. W międzyczasie umieść dużą, nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i roztop masło. Dodaj pieczarki , czosnek, tymianek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Gdy pieczarki będą dobrze przysmażone, dodaj ocet balsamiczny, ciągle mieszając. Natychmiast zdejmij patelnię z płyty, dodaj pietruszkę i dobrze wymieszaj.

Etap 5 /5

Po przygotowaniu filetów wołowych posyp je pieczarkami i podawaj. Na koniec posyp kawałkami sera pleśniowego.

  • 15g Masło
  • 250g pieczarki
  • 2goździk czosnek
  • suszony tymianek
  • 2łyżka ocet balsamiczny
  • 50ml pietruszka
  • 60g ser pleśniowy