Grecka zupa z ciecierzycy
Tefal
Przepis według Tefal

Grecka zupa z ciecierzycy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 125 g Ciecierzyca

  • 1 Cebula

  • 1.5 goździk Czosnek

  • 1 szt. Marchew

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżka Tymianek

  • 1 liść Liść laurowy

  • 0.5 łyżka Kmin rzymski

  • 750 ml Bulion warzywny

  • 1 Cytryna

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek. Pokrój marchewkę w 2 cm kostkę.

  • 1 Cebula
  • 1.5goździk Czosnek
  • 1szt. Marchew

Etap 2 /4

Włóż wszystkie składniki do misy Cook4me.

  • 125g Ciecierzyca
  • 1 Cebula
  • 1.5goździk Czosnek
  • 1szt. Marchew
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżka Tymianek
  • 1liść Liść laurowy
  • 0.5łyżka Kmin rzymski
  • 750ml Bulion warzywny
  • 1 Cytryna
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Wymieszaj i podawaj na gorąco.