Grillowane udka z kurczaka w sosie musztardowo-klonowym
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowane udka z kurczaka w sosie musztardowo-klonowym

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 0.25 c syrop klonowy

  • 2 łyżka ziarnista musztarda dijon

  • 0.75 łyżeczka sól i pieprz

  • 0.5 łyżeczka suszony tymianek

  • 2 goździk czosnek

  • 8 udka z kurczaka bez skóry i kości

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Ubijaj syrop klonowy z musztardą, solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem, aż wszystko się dobrze połączy. Odmierz 2 łyżki (30 ml) i odłóż na bok. Obtocz udka w pozostałym sosie klonowym i upewnij się, że są równomiernie pokryte.

Etap 2 /3

Jeśli OptiGrill nie jest połączony: – Włącz grill. – Wybierz program Drób na grillu i naciśnij OK. Jeśli OptiGrill jest połączony: – Spersonalizuj preferencje gotowania za pomocą linku podanego pod tym krokiem, a następnie naciśnij OK na urządzeniu OptiGrill. Kontynuuj przepis: Spryskaj tace grilla niewielką ilością oleju w sprayu. Gdy purpurowa kontrolka przestanie migać, połóż udka z kurczaka na grillu i zamknij pokrywkę. Piecz do czasu, aż kontrolka zmieni kolor na czerwony.

Etap 3 /3

Wyjmij udka z grilla i posmaruj wierzch pozostałym sosem klonowym.