Grillowany ananas w polewie z rumu i brązowego cukru
- Całkowity czas 1 godz. 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (3)
Składniki
4 osób
700 g Ananas
30 g Cukier trzcinowy
2 łyżeczka Cynamon
125 ml Ciemny rum
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz ananasa i pokrój na plasterki o grubości ok. 2 cm. Wymieszaj cukier, cynamon i rum, a następnie dodaj plasterki ananasa. Marynuj przez co najmniej 1 godzinę.
Etap 2 /4
Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat w pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia grilluj osuszone plasterki ananasa przez 12 minut, obracając je w połowie grillowania.
Etap 3 /4
W międzyczasie przelej marynatę do małego rondla, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut, aż utworzy się syrop.
Etap 4 /4
Polej grillowanego ananasa syropem i podawaj.