Grillowany ananas w polewie z rumu i brązowego cukru
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowany ananas w polewie z rumu i brązowego cukru

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 700 g Ananas

  • 30 g Cukier trzcinowy

  • 2 łyżeczka Cynamon

  • 125 ml Ciemny rum

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz ananasa i pokrój na plasterki o grubości ok. 2 cm. Wymieszaj cukier, cynamon i rum, a następnie dodaj plasterki ananasa. Marynuj przez co najmniej 1 godzinę.

  • 700g Ananas
  • 30g Cukier trzcinowy
  • 2łyżeczka Cynamon
  • 125ml Ciemny rum

Etap 2 /4

Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat w pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia grilluj osuszone plasterki ananasa przez 12 minut, obracając je w połowie grillowania.

Etap 3 /4

W międzyczasie przelej marynatę do małego rondla, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut, aż utworzy się syrop.

Etap 4 /4

Polej grillowanego ananasa syropem i podawaj.