Grillowany camembert w boczku
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 sztuki
2 szt. Sera camembert
200 g Boczku surowego wędzonego
1 łyżka Sosu sambal
1 Kajzerka
100 g Sałaty
Czas przygotowania
Etap 1 /2
OptiGrill ustawiamy manualnie na 220°C. W trakcie nagrzewania urządzenia zawijamy camembert w boczek: najpierw układamy plastry tak, aby się przecinały pośrodku, tworząc okrąg, następnie na środku kładziemy ser i zawijamy kolejno każdy z plastrów na środek sera, żeby szczelnie owinąć krążek. Grillujemy 20 minut.
Etap 2 /2
Gotowy ser podajemy z sałatą, grzankami i sambalem, ulubionym sosem pomidorowym albo żurawiną.