Grillowany camembert w boczku - przepisy Optigrill Elite | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Grillowany camembert w boczku

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 sztuki

  • 2 szt. Sera camembert

  • 200 g Boczku surowego wędzonego

  • 1 łyżka Sosu sambal

  • 1 Kajzerka

  • 100 g Sałaty

Czas przygotowania

Etap 1 /2

OptiGrill ustawiamy manualnie na 220°C. W trakcie nagrzewania urządzenia zawijamy camembert w boczek: najpierw układamy plastry tak, aby się przecinały pośrodku, tworząc okrąg, następnie na środku kładziemy ser i zawijamy kolejno każdy z plastrów na środek sera, żeby szczelnie owinąć krążek. Grillujemy 20 minut.

Etap 2 /2

Gotowy ser podajemy z sałatą, grzankami i sambalem, ulubionym sosem pomidorowym albo żurawiną.