Gulasz wołowy w japońskim stylu
- Całkowity czas 55 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Wołowina
1 łyżka Mąka
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 Cebula
2 Marchewka
150 g Boczek
2 goździk Czosnek
330 ml Japońskie piwo
15 g Mąka kukurydziana
2 łyżka Pietruszka
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Marchewkę pokrój w 2 cm kawałki, boczek w 3 cm paski, a wołowinę w 4 cm kostkę.
Etap 2 /5
Wołowinę usmaż na oleju z mąką przez 3 minuty. Dodaj cebulę, marchewkę, boczek i czosnek. Smaż przez 2 minuty.
Etap 3 /5
Zalej japońskim piwem i wodą z mąką kukurydzianą. Gotuj przez 1 minutę.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj posypane natką pietruszki.