Gulasz z żabnicy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gulasz z żabnicy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Żabnica

  • 100 ml Bulion rybny

  • 70 ml Białe wino

  • 70 ml Śmietana tortowa

  • 1 szt. Cebula

  • 200 g Pieczarki

  • 200 g Marchew

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 600g Żabnica
  • 100ml Bulion rybny
  • 70ml Białe wino
  • 70ml Śmietana tortowa
  • 1szt. Cebula
  • 200g Pieczarki
  • 200g Marchew
  • Sól, pieprz
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /8

Posiekaj cebulę

  • 1szt. Cebula

Etap 3 /8

Posiekaj pieczarki.

  • 200g Pieczarki

Etap 4 /8

Wlej olej do misy.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /8

Podsmaż marchewkę i cebulę. Dodaj pieczarki, wymieszaj i wyjmij. Delikatnie podsmaż żabnicę.

  • 600g Żabnica
  • 1szt. Cebula
  • 200g Pieczarki
  • 200g Marchew

Etap 6 /8

Dodaj marchewkę, cebulę i pieczarki oraz białe wino, bulion rybny, sól i pieprz.

  • 600g Żabnica
  • 100ml Bulion rybny
  • 70ml Białe wino
  • 1szt. Cebula
  • 200g Pieczarki
  • 200g Marchew
  • Sól, pieprz

Etap 7 /8

Czas gotowania: 6 minut

Etap 8 /8

Wyjmij misę z urządzenia, dodaj śmietanę i podawaj z ryżem.