Gulasz z żabnicy
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Żabnica
100 ml Bulion rybny
70 ml Białe wino
70 ml Śmietana tortowa
1 szt. Cebula
200 g Pieczarki
200 g Marchew
Sól, pieprz
2 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
600g Żabnica 100ml Bulion rybny 70ml Białe wino 70ml Śmietana tortowa 1szt. Cebula 200g Pieczarki 200g Marchew Sól, pieprz 2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 2 /8
Posiekaj cebulę
1szt. Cebula
Etap 3 /8
Posiekaj pieczarki.
200g Pieczarki
Etap 4 /8
Wlej olej do misy.
2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /8
Podsmaż marchewkę i cebulę. Dodaj pieczarki, wymieszaj i wyjmij. Delikatnie podsmaż żabnicę.
600g Żabnica 1szt. Cebula 200g Pieczarki 200g Marchew
Etap 6 /8
Dodaj marchewkę, cebulę i pieczarki oraz białe wino, bulion rybny, sól i pieprz.
600g Żabnica 100ml Bulion rybny 70ml Białe wino 1szt. Cebula 200g Pieczarki 200g Marchew Sól, pieprz
Etap 7 /8
Czas gotowania: 6 minut
Etap 8 /8
Wyjmij misę z urządzenia, dodaj śmietanę i podawaj z ryżem.