Gulasz z zielonej soczewicy i ziemniaków
Owsiana
Przepis według Owsiana

Gulasz z zielonej soczewicy i ziemniaków

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 1 Cebula

  • 2 Ząbki czosnku

  • 2 łyżka Oliwy

  • 1 Marchewka

  • 4 Ziemniaki

  • 8 Pieczarek

  • 200 g Zielonej soczewicy

  • 600 ml Wody

  • 2 łyżeczka Wędzonej papryki

  • 2 łyżeczka Kuminu

  • Sól, pieprz

  • Natka pietruszki (opcjonalnie)

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pieczarki pokrój w półplasterki. Czosnek posiekaj drobno.

Etap 2 /4

Włącz funkcję smażenia w Cook4Me i dodaj oliwę. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj cebulę i czosnek. Smaż przez około 2 minuty, aż cebula zacznie się szklić.

Etap 3 /4

Dodaj wszystkie przygotowane warzywa, soczewicę, przyprawy oraz wodę. Wymieszaj składniki, zakryj pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Po upływie 10 minut otwórz pokrywę. Sprawdź smak potrawy i w razie potrzeby dopraw dodatkową solą i pieprzem. Podawaj gorące, posypane posiekaną natką pietruszki.