Indyk z ziemniakami i majerankiem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Indyk z ziemniakami i majerankiem

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg piersi z indyka

  • 900 ml wody

  • 2 łyżeczka soli

  • 2 łyżeczka majeranku

  • 600 g ziemniaków

  • 0.5 łyżeczka suszonej pietruszki

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 2 łyżka oliwy

  • 0.5 łyżeczka Vegety

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz ziemniaki i pokrój w talarki. Pierś indyka pokrój w kawałki średniej wielkości.

  • 1 kg piersi z indyka
  • 600g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku

Etap 2 /3

Podsmaż cebulę z czosnkiem na oliwie. Nie przerywając smażenia, dodaj wodę, sól do smaku, majeranek, pietruszkę i Vegetę. Kiedy płyn zacznie bulgotać, dodaj mięso, ułóż na nim ziemniaki i wyłącz smażenie.

  • 1 kg piersi z indyka
  • 900ml wody
  • 2łyżeczka soli
  • 2łyżeczka majeranku
  • 600g ziemniaków
  • 0.5łyżeczka suszonej pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2łyżka oliwy
  • 0.5łyżeczka Vegety

Etap 3 /3

Gotuj pod ciśnieniem.

  • 1 kg piersi z indyka
  • 900ml wody
  • 2łyżeczka soli
  • 2łyżeczka majeranku
  • 600g ziemniaków
  • 0.5łyżeczka suszonej pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2łyżka oliwy
  • 0.5łyżeczka Vegety