Jagnięcina z trzema paprykami
Tefal
Przepis według Tefal

Jagnięcina z trzema paprykami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Łopatka jagnięca

  • 0.5 szt. Cebula

  • 0.5 szt. Czerwona papryka

  • 0.25 szt. Zielona papryka

  • 0.25 szt. Żółta papryka

  • 50 ml Białe lub czerwone wino

  • 50 ml Woda

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 300g Łopatka jagnięca
  • 0.5szt. Cebula
  • 0.5szt. Czerwona papryka
  • 0.25szt. Zielona papryka
  • 0.25szt. Żółta papryka
  • 50ml Białe lub czerwone wino
  • 50ml Woda
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Podsmaż kawałki mięsa, dzieląc je na dwie porcje w razie potrzeby. Wyjmij mięso. Wlej wino do Cook4me i wymieszaj je z olejem.

  • 300g Łopatka jagnięca
  • 50ml Białe lub czerwone wino

Etap 4 /6

Umieść mięso w Cook4me i dodaj warzywa. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj wodę.

  • 0.5szt. Cebula
  • 0.5szt. Czerwona papryka
  • 0.25szt. Zielona papryka
  • 0.25szt. Żółta papryka
  • 50ml Woda
  • Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Podawaj z ziemniakami gotowanymi na parze.