Jagnięcina z zieloną fasolką
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Łopatka jagnięca
1 szt. Cebula
150 g Pomidory
300 g Zielona fasolka
0.5 łyżeczka Mielona kurkuma
0.5 łyżeczka Mielony kminek
1 łyżka Przecier pomidorowy
1 łyżka Sok z cytryny (opcjonalnie)
1 łyżka Olej roślinny
120 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Gotuj cebulę, aż zacznie brązowieć. Dodaj mięso, przyprawy, sól i pieprz. Mieszaj i gotuj przez 2 minuty.
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki oprócz soku z cytryny, na koniec wrzuć fasolę. Ponownie dopraw solą.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj dla smaku sok z cytryny. Podawaj z ryżem.