Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jagnięcina z zieloną fasolką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Łopatka jagnięca

  • 1 szt. Cebula

  • 150 g Pomidory

  • 300 g Zielona fasolka

  • 0.5 łyżeczka Mielona kurkuma

  • 0.5 łyżeczka Mielony kminek

  • 1 łyżka Przecier pomidorowy

  • 1 łyżka Sok z cytryny (opcjonalnie)

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 120 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 300g Łopatka jagnięca
  • 1szt. Cebula
  • 150g Pomidory
  • 300g Zielona fasolka
  • 0.5łyżeczka Mielona kurkuma
  • 0.5łyżeczka Mielony kminek
  • 1łyżka Przecier pomidorowy
  • 1łyżka Sok z cytryny (opcjonalnie)
  • 1łyżka Olej roślinny
  • 120ml Woda

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Gotuj cebulę, aż zacznie brązowieć. Dodaj mięso, przyprawy, sól i pieprz. Mieszaj i gotuj przez 2 minuty.

  • 300g Łopatka jagnięca
  • 1szt. Cebula
  • 0.5łyżeczka Mielona kurkuma
  • 0.5łyżeczka Mielony kminek

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki oprócz soku z cytryny, na koniec wrzuć fasolę. Ponownie dopraw solą.

  • 150g Pomidory
  • 300g Zielona fasolka
  • 1łyżka Przecier pomidorowy
  • 120ml Woda

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj dla smaku sok z cytryny. Podawaj z ryżem.

  • 1łyżka Sok z cytryny (opcjonalnie)