Sałatka z kurczakiem i fasolką
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
3 łyżka Sos rybny (nuoc-mâm)
4 łyżka Słodki sos sojowy
1 łyżka Olej sezamowy
2 Limonka (sok)
300 g Fasolka, przycięta i pokrojona na pół
250 g Woda
1 łyżeczka Soda oczyszczona
300 g Filet z kurczaka, pokrojony na kawałki o wielkości 2 cm
20 liść Świeża kolendra
10 liść Świeża mięta
10 liść Świeża bazylia
10 Pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół
150 g Cienko pokrojone ogórki
2 Cebulki dymki, cienko pokrojone
4 łyżka Prażona cebula
Pieprz
Akcesoria
Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga użycia rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wymieszaj wszystkie płyny, oprócz wody. Odstaw sos na bok.
Etap 3 /6
Umieść wodę, sodę oczyszczoną i fasolkę w misce.
Etap 4 /6
Umieść kurczaka na ruszcie z kratką w górnym położeniu, nad fasolką.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Odsącz. Połącz wszystkie składniki z kurczakiem w misce. Podawaj na zimno.