Kasza bulgur z białym sosem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kasza bulgur z białym sosem

Review 3 stars (average)

3/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 46 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    1 godz. 30 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Kasza bulgur

  • 1 Czosnek

  • 300 g Cukinia

  • 150 g Bakłażan

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 400 ml Woda

  • 140 g Jogurt grecki

  • 2 łyżeczka Majonez

  • 2 łyżeczka Sok z cytryny

  • 10 Mięta i pietruszka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 200g Kasza bulgur
  • 1 Czosnek
  • 300g Cukinia
  • 150g Bakłażan
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 400ml Woda
  • 140g Jogurt grecki
  • 2łyżeczka Majonez
  • 2łyżeczka Sok z cytryny
  • 10 Mięta i pietruszka

Etap 2 /6

Wymieszaj składniki na sos.

  • 140g Jogurt grecki
  • 2łyżeczka Majonez
  • 2łyżeczka Sok z cytryny
  • 10 Mięta i pietruszka

Etap 3 /6

Wlej olej do Cook4me. Podsmaż czosnek i warzywa, mieszając.

  • 1 Czosnek
  • 300g Cukinia
  • 150g Bakłażan
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /6

Dodaj kaszę bulgur. Wlej wodę i wymieszaj.

  • 200g Kasza bulgur

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Wymieszaj i podawaj z białym sosem.