Kasza bulgur z białym sosem
- Całkowity czas 1 godz. 46 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 1 godz. 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Kasza bulgur
1 Czosnek
300 g Cukinia
150 g Bakłażan
2 łyżka Oliwa z oliwek
400 ml Woda
140 g Jogurt grecki
2 łyżeczka Majonez
2 łyżeczka Sok z cytryny
10 Mięta i pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
200g Kasza bulgur 1 Czosnek 300g Cukinia 150g Bakłażan 2łyżka Oliwa z oliwek 400ml Woda 140g Jogurt grecki 2łyżeczka Majonez 2łyżeczka Sok z cytryny 10 Mięta i pietruszka
Etap 2 /6
Wymieszaj składniki na sos.
140g Jogurt grecki 2łyżeczka Majonez 2łyżeczka Sok z cytryny 10 Mięta i pietruszka
Etap 3 /6
Wlej olej do Cook4me. Podsmaż czosnek i warzywa, mieszając.
1 Czosnek 300g Cukinia 150g Bakłażan 2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 4 /6
Dodaj kaszę bulgur. Wlej wodę i wymieszaj.
200g Kasza bulgur
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Wymieszaj i podawaj z białym sosem.