Kebaby z żabnicą rozmarynem
- Całkowity czas 31 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
16 Grzyby
300 g Wędzony, grubo pocięty boczek
800 g Żabnica
16 Szpikulce
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
1 łyżeczka Mielona papryka
2 gałązka Rozmaryn
2 Cytryny
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Obierz pieczarki i przetnij je na pół. Pokrój bekon w długie kawałki, a żabnicę potnij na kawałki o grubości 3 cm. Nadziej składniki naprzemiennie na szpikulce.
Etap 2 /2
Włóż tacę grillową do urządzenia, patelnię wyłóż arkuszem papieru do pieczenia i umieść na nim szpikulce. Spryskaj olejem, przypraw solą i pieprzem, a następnie dodaj paprykę i kilka liści rozmarynu. Ustaw tryb RYBY i piecz przez 6 minut. Podawaj z kawałkiem cytryny.