Kebaby z żabnicą rozmarynem
Tefal
Przepis według Tefal

Kebaby z żabnicą rozmarynem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 16 Grzyby

  • 300 g Wędzony, grubo pocięty boczek

  • 800 g Żabnica

  • 16 Szpikulce

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżeczka Mielona papryka

  • 2 gałązka Rozmaryn

  • 2 Cytryny

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Obierz pieczarki i przetnij je na pół. Pokrój bekon w długie kawałki, a żabnicę potnij na kawałki o grubości 3 cm. Nadziej składniki naprzemiennie na szpikulce.

  • 16 Grzyby
  • 300g Wędzony, grubo pocięty boczek
  • 800g Żabnica
  • 16 Szpikulce

Etap 2 /2

Włóż tacę grillową do urządzenia, patelnię wyłóż arkuszem papieru do pieczenia i umieść na nim szpikulce. Spryskaj olejem, przypraw solą i pieprzem, a następnie dodaj paprykę i kilka liści rozmarynu. Ustaw tryb RYBY i piecz przez 6 minut. Podawaj z kawałkiem cytryny.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz
  • 1łyżeczka Mielona papryka
  • 2gałązka Rozmaryn
  • 2 Cytryny