Klopsiki wołowe z makiem
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Mielona wołowina
50 g Bułka tarta
100 ml Mleko
1 szt. Cebula
50 g Mak
400 g Batat
150 ml Bulion wołowy
3 łyżka Olej roślinny
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Namocz bułkę tartą w mleku. Dodaj wołowinę. Ugniataj, aby uzyskać gładką mieszankę.
Etap 3 /7
Ulep klopsiki z masy. Obtocz w maku.
Etap 4 /7
Lekko przyrumień klopsiki na oleju. Zastąp je cebulą i również przyrumień.
Etap 5 /7
Dodaj pokrojonego batata. Dopraw solą i pieprzem. Połóż klopsiki na wierzchu i dodaj bulion.
Etap 6 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /7
Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!