Klopsiki wołowe z makiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Klopsiki wołowe z makiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Mielona wołowina

  • 50 g Bułka tarta

  • 100 ml Mleko

  • 1 szt. Cebula

  • 50 g Mak

  • 400 g Batat

  • 150 ml Bulion wołowy

  • 3 łyżka Olej roślinny

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 300g Mielona wołowina
  • 50g Bułka tarta
  • 100ml Mleko
  • 1szt. Cebula
  • 50g Mak
  • 400g Batat
  • 150ml Bulion wołowy
  • 3łyżka Olej roślinny
  • Sól i pieprz

Etap 2 /7

Namocz bułkę tartą w mleku. Dodaj wołowinę. Ugniataj, aby uzyskać gładką mieszankę.

  • 300g Mielona wołowina
  • 50g Bułka tarta
  • 100ml Mleko
  • 50g Mak

Etap 3 /7

Ulep klopsiki z masy. Obtocz w maku.

Etap 4 /7

Lekko przyrumień klopsiki na oleju. Zastąp je cebulą i również przyrumień.

  • 1szt. Cebula
  • 3łyżka Olej roślinny

Etap 5 /7

Dodaj pokrojonego batata. Dopraw solą i pieprzem. Połóż klopsiki na wierzchu i dodaj bulion.

  • 400g Batat
  • 150ml Bulion wołowy
  • Sól i pieprz

Etap 6 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /7

Podawaj i ciesz się znakomitym daniem!