Klopsiki z fetą z tartą mizerią
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
12 sztuki
200 g Fety
140 g Cebuli
2 Ząbki czosnku
2 łyżka Oliwy (do podsmażenia cebuli)
600 g Mielonego mięsa z fileta z piersi kurczaka
2 łyżka Posiekanych liści świeżej bazylii
1 Jajko
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
Oliwa do smażenia klopsików
Sól
Pieprz
400 g Ogórków
120 g Jogurtu greckiego
Koperku
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżeczka Soku z cytryny
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Cebulę drobno siekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Umieść w misie Cook4me.
Etap 2 /8
Dodaj 2 łyżki oliwy, włącz średnie smażenie i smaż przez 4 minuty, mieszając.
Etap 3 /8
W dużej misce połącz podsmażoną cebulę i czosnek, pokruszoną fetę, jajko, mielone mięso, posiekaną bazylię oraz przyprawy.
Etap 4 /8
Dokładnie wymieszaj składniki i uformuj z masy klopsiki.
Etap 5 /8
W Cook4me włącz średnie smażenie. Smaż klopsiki partiami (po 4 sztuki) na niewielkiej ilości oliwy, po 5 minut z każdej strony.
Etap 6 /8
Gotowe klopsiki przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Etap 7 /8
Przygotuj mizerię: ogórki zetrzyj na tarce na dużych oczkach, posiekaj koperek. Wszystkie składniki na mizerię połącz w misce i wymieszaj.
Etap 8 /8
Podawaj klopsiki z tartą mizerią.





