Kokardki z mieloną wieprzowiną i suszonymi pomidorami
- Całkowity czas 19 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g makaronu kokardki
400 g mielonej wieprzowiny (jedna tacka)
100 g krojonych, odsączonych z oleju suszonych pomidorów
1 l wody
200 ml śmietanki
2 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki Vegety
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
garść czarnych oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Podsmaż mięso z cebulą i czosnkiem przez około 6 min. Na końcu dodaj suszone pomidory, oliwki, sól, Vegetę, litr wody, śmietankę i poczekaj, aż danie zacznie bulgotać.
400g mielonej wieprzowiny (jedna tacka) 100g krojonych, odsączonych z oleju suszonych pomidorów 1l wody 200ml śmietanki 2łyżeczka soli 1/3 łyżeczki Vegety 2 ząbki czosnku 1 duża cebula garść czarnych oliwek
Etap 2 /3
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj danie. Gotuj 7 min pod ciśnieniem.
500g makaronu kokardki 400g mielonej wieprzowiny (jedna tacka) 100g krojonych, odsączonych z oleju suszonych pomidorów 1l wody 200ml śmietanki 2łyżeczka soli 1/3 łyżeczki Vegety 2 ząbki czosnku 1 duża cebula garść czarnych oliwek
Etap 3 /3
Po zakończeniu dekompresji wymieszaj danie.
500g makaronu kokardki 400g mielonej wieprzowiny (jedna tacka) 100g krojonych, odsączonych z oleju suszonych pomidorów 1l wody 200ml śmietanki 2łyżeczka soli 1/3 łyżeczki Vegety 2 ząbki czosnku 1 duża cebula garść czarnych oliwek