Komosa ryżowa z małżami japońskimi
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
20 szt. Małże
1 szt. Czosnek
8 szt. Natka pietruszki
20 g Masło
120 g Komosa ryżowa
170 ml Woda
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Pokrój drobno czosnek i zieloną pietruszkę.
Etap 3 /6
Rozpuść masło i dodaj czosnek z pietruszką. Dodaj małże. Gotuj w Cook4me z opuszczoną, ale nie zamkniętą pokrywką, mieszając od czasu do czasu.
Etap 4 /6
Wyjmij małże, zostawiając sos w garnku. Dodaj komosę, sól, pieprz i wodę.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Usuń muszle. Dodaj małże do komosy i podawaj.