Konfitura cebulowa z gorącym serem
- Całkowity czas 16 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
3 Sera camembert
1 kg Cebuli czerwonej
20 ml Oleju
200 g Cukru
300 ml Wody
50 ml Octu winnego
1 łyżeczka Tymianku
1 Bagietka
Świeży tymianek
1 łyżka Sól
1 łyżeczka Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Cebulę tniemy w piórka i mieszamy z łyżką stołową soli.
Etap 2 /5
Do Cook4me wlewamy olej i włączamy smażenie. Gdy po ok. 3 min. olej się rozgrzeje, dodajemy zasoloną cebulę. Smażymy przez 5 minut, mieszając co minutę. Dodajemy otarty tymianek, pieprz, cukier, wodę i ocet winny, mieszamy.
Etap 3 /5
Gotujemy pod ciśnieniem.
Etap 4 /5
Smażymy, cały czas mieszając, do zredukowania konfitury o połowę.
Etap 5 /5
Do gorącej konfitury wkładamy krążki sera i zostawiamy na funkcji podgrzewania przez 10 minut. Podajemy ser pod konfiturą z grzankami.