Krem z dyni i foie gras
Tefal
Przepis według Tefal

Krem z dyni i foie gras

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Plastry foie gras

  • 600 g Obrana dynia

  • 2 szt. Szalotka

  • 400 ml Bulion drobiowy

  • 2 szczypta Gałka muszkatołowa

  • 200 ml Płynna śmietanka

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Obierz i posiekaj szalotkę.

  • 2szt. Szalotka

Etap 3 /8

Dopraw plastry foie gras. Ponacinaj po jednej stronie za pomocą końcówki noża.

  • 4szt. Plastry foie gras

Etap 4 /8

Zrumień foie gras, smażąc po 30 sekund z każdej strony. Wyjmij je. Usuń tłuszcz z Cook4Me. Włóż szalotki i dynię. Zrumień podsmażając przez 1 min.

  • 4szt. Plastry foie gras
  • 600g Obrana dynia
  • 2szt. Szalotka

Etap 5 /8

Wlej bulion drobiowy i gałkę muszkatołową. Dodaj sól i pieprz do smaku.

  • 400ml Bulion drobiowy
  • 2szczypta Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz

Etap 6 /8

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 7 /8

Wymieszaj ze śmietaną.

  • 200ml Płynna śmietanka

Etap 8 /8

Gorącym sosem polej plastry foie gras. Podawaj.