Krewetki z awokado w werynkach - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Krewetki z awokado w werynkach

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 60 g Krewetki

  • 10 g Bisque z homara

  • 1 cl Niesłodzone mleko skondensowane

  • 60 g Rozdrobiona biała ryba

  • 10 g Bułka tarta

  • 0.5 szt. Awokado

  • 0.5 łyżka Świeża kolendra

  • 0.5 łyżka Świeża natka pietruszki

  • 0.5 szt. Cytryna

  • Sól

  • Czarny pieprz

  • Chili w proszku

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 60g Krewetki
  • 10g Bisque z homara
  • 1cl Niesłodzone mleko skondensowane
  • 60g Rozdrobiona biała ryba
  • 10g Bułka tarta
  • 0.5szt. Awokado
  • 0.5łyżka Świeża kolendra
  • 0.5łyżka Świeża natka pietruszki
  • 0.5szt. Cytryna
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Chili w proszku

Etap 2 /5

W osobnej misce wymieszaj rybę, krewetki, mleko, sos bisque, bułkę tartą, sól, czarny pieprz i chilli.

  • 60g Krewetki
  • 10g Bisque z homara
  • 1cl Niesłodzone mleko skondensowane
  • 60g Rozdrobiona biała ryba
  • 10g Bułka tarta
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Chili w proszku

Etap 3 /5

Rozlej do werynek. Przykryj werynki i umieść w Cook4me z 200 ml wody.

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Podawaj na ciepło, z awokado pokrojonym w kostkę, sokiem z cytryny i ziołami.

  • 0.5szt. Awokado
  • 0.5łyżka Świeża kolendra
  • 0.5łyżka Świeża natka pietruszki
  • 0.5szt. Cytryna