Kulki zbożowe z suszonych fig i migdałów - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kulki zbożowe z suszonych fig i migdałów

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    2 godz.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

2 porcje

  • 320 g Suszone figi

  • 180 g Płatki owsiane

  • 80 ml Sok z granatu

  • 100 g Miód

  • 80 g Prażone płatki migdałowe

  • 70 g Mąka migdałowa

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Za pomocą blendera zmiksuj figi do postaci puree. Przełóż przecier do miski. Dodaj miód i sok z granatu do miękkości. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj drewnianą łyżką, aż do równomiernego połączenia.

  • 320g Suszone figi
  • 180g Płatki owsiane
  • 80ml Sok z granatu
  • 100g Miód
  • 80g Prażone płatki migdałowe
  • 70g Mąka migdałowa

Etap 2 /4

Uformuj 12 kulek, obtocz je w odrobinie mąki migdałowej i umieść w formie na 6 muffinek. Umieść formę w Cake Factory.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 3 /4

Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

Etap 4 /4

Pozostaw do ostygnięcia przed spożyciem.