Kulki zbożowe z suszonych fig i migdałów
- Całkowity czas 2 godz. 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 2 godz.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
320 g Suszone figi
180 g Płatki owsiane
80 ml Sok z granatu
100 g Miód
80 g Prażone płatki migdałowe
70 g Mąka migdałowa
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Za pomocą blendera zmiksuj figi do postaci puree. Przełóż przecier do miski. Dodaj miód i sok z granatu do miękkości. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj drewnianą łyżką, aż do równomiernego połączenia.
Etap 2 /4
Uformuj 12 kulek, obtocz je w odrobinie mąki migdałowej i umieść w formie na 6 muffinek. Umieść formę w Cake Factory.
Etap 3 /4
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 4 /4
Pozostaw do ostygnięcia przed spożyciem.