Kulki z tuńczykiem i ryżem - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)
Przepis według Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)

Kulki z tuńczykiem i ryżem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 50 g Ryżu

  • 1 Duża puszka tuńczyka

  • 1 Jajko

  • Sól, pieprz

  • Posiekana kolendra lub pietruszka

  • 1 łyżeczka Oleju chili lub sosu sriracha

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ryż ugotuj i lekko ostudź.

  • 50g Ryżu

Etap 2 /4

Wymieszaj ryż z pozostałymi składnikami.

  • 1 Duża puszka tuńczyka
  • 1 Jajko
  • Sól, pieprz
  • Posiekana kolendra lub pietruszka
  • 1łyżeczka Oleju chili lub sosu sriracha

Etap 3 /4

Uformuj 7-8 kulek i przełóż je do air fryer’a.

Etap 4 /4

Piecz w 180°C przez 15-17 minut.