Makaron z tuńczykiem i oliwkami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
200 g Makaronu
200 g Tuńczyka
100 g Oliwek zielonych
1 Czerwona cebula
350 g Passaty pomidorowej
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżka Masła
Świeżego szpinaku
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Podsmaż w misie Cook4me na maśle przez ok. 5 minut.
Etap 3 /7
Dodaj szpinak do cebuli i wymieszaj.
Etap 4 /7
Pokrój drobno oliwki i dodaj do szpinaku razem z tuńczykiem. Podsmaż chwilę.
Etap 5 /7
Dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i pieprzem. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje (przez ok. 10 minut).
Etap 6 /7
Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Etap 7 /7
Połącz makaron z sosem i podawaj na ciepło.