Makaron z tuńczykiem i oliwkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 200 g Makaronu

  • 200 g Tuńczyka

  • 100 g Oliwek zielonych

  • 1 Czerwona cebula

  • 350 g Passaty pomidorowej

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżka Masła

  • Świeżego szpinaku

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 200g Makaronu
  • 200g Tuńczyka
  • 100g Oliwek zielonych
  • 1 Czerwona cebula
  • 350g Passaty pomidorowej
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 1łyżka Masła
  • garść Świeżego szpinaku

Etap 2 /7

Obierz i drobno posiekaj cebulę. Podsmaż w misie Cook4me na maśle przez ok. 5 minut.

  • 1 Czerwona cebula
  • 1łyżka Masła

Etap 3 /7

Dodaj szpinak do cebuli i wymieszaj.

  • garść Świeżego szpinaku

Etap 4 /7

Pokrój drobno oliwki i dodaj do szpinaku razem z tuńczykiem. Podsmaż chwilę.

  • 200g Tuńczyka
  • 100g Oliwek zielonych

Etap 5 /7

Dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i pieprzem. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje (przez ok. 10 minut).

  • 350g Passaty pomidorowej
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu

Etap 6 /7

Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 200g Makaronu

Etap 7 /7

Połącz makaron z sosem i podawaj na ciepło.