Kurczak yakitori
- Całkowity czas 7 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Ćwiartki z kurczaka
1 szt. Czerwona papryka
125 g Zielona fasolka szparagowa
4 łyżka Sos Yakitori
30 g Suszone uszaki
100 g Kiełki bambusa z puszki
Sól i pieprz
2 łyżka Olej słonecznikowy
20 szt. Migdały
100 ml Bulion warzywny
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój kurczaka w paski.
4szt. Ćwiartki z kurczaka
Etap 3 /7
Włóż grzyby do wody, aby je namoczyć. Wlej olej do Cook4Me.
30g Suszone uszaki 2łyżka Olej słonecznikowy
Etap 4 /7
Zrumień ze wszystkich stron papryki, a następnie paski z kurczaka. Dodaj pędy bambusa i fasolkę szparagową.
4szt. Ćwiartki z kurczaka 1szt. Czerwona papryka 125g Zielona fasolka szparagowa 100g Kiełki bambusa z puszki
Etap 5 /7
Dodaj sos yakitori. Dodaj pokrojone grzyby, bulion warzywny i migdały. Dopraw solą i pieprzem.
4łyżka Sos Yakitori 30g Suszone uszaki Sól i pieprz 20szt. Migdały 100ml Bulion warzywny
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Podawaj.