Młoda kapusta z kiełbasą wg Kiszki
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 szt. Młoda kapusta
350 g Kiełbasa
130 g Boczek
1 szt. Cebula
200 ml Woda
0.75 łyżeczka Sól
1 szczypta Cukier
2 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka Mąka pszenna
3 liść Liść laurowy
7 szt. Ziele angielskie
1.5 łyżka Koncentrat pomidorowy
Koperek
1 łyżka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Kapustę obierz z pierwszych liści, przekrój na 4 części i umyj pod bieżącą wodą. Następnie poszatkuj ją niezbyt drobno. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a boczek i cebulę w kostkę.
Etap 2 /4
Wlej do Cook4me 1 łyżkę oleju. Naciśnij "Start". Gdy olej się rozgrzeje, wrzuć kiełbasę, boczek i cebulę i smaż przez chwilę. Na minutę przed końcem dodaj mąkę pszenną i razem podsmażaj mieszając.
Etap 3 /4
Dodaj sól, cukier, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, sok z cytryny oraz kapustę i wodę. Jeśli lubisz kapustę z dużą ilością sosu – zwiększ ilość wody i oddaj odrobinę więcej mąki. Zamknij pokrywę i naciśnij "Start".
Etap 4 /4
Do ugotowanej kapusty dodaj porządną garść pociętego koperku i dokładnie wymieszaj wszystko kilka razy. Spróbuj i ewentualnie dopraw jeszcze według uznania. Smacznego!