Młoda kapusta z kiełbasą wg Kiszki - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Młoda kapusta z kiełbasą wg Kiszki

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 2 szt. Młoda kapusta

  • 350 g Kiełbasa

  • 130 g Boczek

  • 1 szt. Cebula

  • 200 ml Woda

  • 0.75 łyżeczka Sól

  • 1 szczypta Cukier

  • 2 łyżka Sok z cytryny

  • 1 łyżka Mąka pszenna

  • 3 liść Liść laurowy

  • 7 szt. Ziele angielskie

  • 1.5 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • Koperek

  • 1 łyżka Olej roślinny

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Kapustę obierz z pierwszych liści, przekrój na 4 części i umyj pod bieżącą wodą. Następnie poszatkuj ją niezbyt drobno. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a boczek i cebulę w kostkę.

  • 2szt. Młoda kapusta
  • 350g Kiełbasa
  • 130g Boczek
  • 1szt. Cebula
  • 200ml Woda
  • 0.75łyżeczka Sól
  • 1szczypta Cukier
  • 2łyżka Sok z cytryny
  • 1łyżka Mąka pszenna
  • 3liść Liść laurowy
  • 7szt. Ziele angielskie
  • 1.5łyżka Koncentrat pomidorowy
  • Koperek
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 2 /4

Wlej do Cook4me 1 łyżkę oleju. Naciśnij "Start". Gdy olej się rozgrzeje, wrzuć kiełbasę, boczek i cebulę i smaż przez chwilę. Na minutę przed końcem dodaj mąkę pszenną i razem podsmażaj mieszając.

  • 350g Kiełbasa
  • 130g Boczek
  • 1szt. Cebula
  • 1łyżka Mąka pszenna
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 3 /4

Dodaj sól, cukier, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, sok z cytryny oraz kapustę i wodę. Jeśli lubisz kapustę z dużą ilością sosu – zwiększ ilość wody i oddaj odrobinę więcej mąki. Zamknij pokrywę i naciśnij "Start".

  • 2szt. Młoda kapusta
  • 200ml Woda
  • 0.75łyżeczka Sól
  • 1szczypta Cukier
  • 2łyżka Sok z cytryny
  • 3liść Liść laurowy
  • 7szt. Ziele angielskie
  • 1.5łyżka Koncentrat pomidorowy

Etap 4 /4

Do ugotowanej kapusty dodaj porządną garść pociętego koperku i dokładnie wymieszaj wszystko kilka razy. Spróbuj i ewentualnie dopraw jeszcze według uznania. Smacznego!

  • Koperek