Makaron ryżowy z piersią z indyka i mlekiem kokosowym
- Całkowity czas 32 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.5 kg Piersi z indyka
0.3 kg Cukinii
2 Średnie cebule
0.1 kg Pieczarek
1 Pomidor
0.3 kg Białej kapusty
1 Jajko
0.3 l Mleka kokosowego
Kurkuma
Pieprz cytrynowy
Imbir
1 łyżka Olej rzepakowy
Sos sojowy
0.2 kg Makaron ryżowy
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Poszatkuj kapustę na cienkie paski. Pokrój wszytskie warzywa (kostka, paski wg uzania). Pokrój mięso w kosteczkę.
Etap 2 /9
W osobnej misce roztrzep całe jajko i wrzuć poszatkowaną kapustę. Wymieszaj tak, aby cała kapusta była w surowym jajku. Wyciągnij usmażoną kapustę do osobnego naczynia.
Etap 3 /9
W Cook4me rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć kapustę pomieszaną z jajkiem i usmaż. Powinna się zarumienić.
Etap 4 /9
Wyjmij z misy usmażoną kapustę.
Etap 5 /9
Do rozgrzanej misy wrzuć pokrojone mięso, dodaj do niego 1 łyżkę sosu sojowego.
Etap 6 /9
Do usmażonego mięsa dodaj pokrojone warzywa. Wlej mleko kokosowe. Dodaj przyprawy (szczypta każdej). Dodaj pozostały sos sojowy. Wymieszaj. Gotuj.
Etap 7 /9
Makaron ryżowy włóż do głębokiego naczynia i zalej wrzątkiem. Trzymaj pod przykryciem 4-5 minut. Odcedź.
Etap 8 /9
Do ugotowanych warzyw i mięsa dodaj makaron ryżowy, wymieszaj.
Etap 9 /9
Smacznego.