Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami
Przepis według Magdalena D.T.

Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g makaronu fusilli

  • 200 g łososia wędzonego na gorąco

  • 100 g suszonych pomidorów odcedzonych z oleju

  • 1 l wody

  • 200 ml śmietanki płynnej 18%

  • 1 duża garść świeżych listków roszponki

  • 2 łyżeczki soli

  • 0.5 łyżeczki Vegety

  • 3 ząbki czosnku

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój czosnek, łososia i suszone pomidory odcedzone z oleju. (Ja uzyłam suszonych pomidorów w paskach, więc krojenie ich nie było potrzebne).

Etap 2 /4

Bez dodawania tłuszczu podsmaż suszone pomidory odcedzone z oleju i czosnek. Następnie, nie przerywając trybu smażenia, dodaj łososia, wodę, śmietankę i przyprawy. Wymieszaj i poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.

Etap 3 /4

Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Po zakończeniu dekompresji dodaj dużą garść świeżych listków roszponki i wymieszaj danie.