Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami
- Całkowity czas 18 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g makaronu fusilli
200 g łososia wędzonego na gorąco
100 g suszonych pomidorów odcedzonych z oleju
1 l wody
200 ml śmietanki płynnej 18%
1 duża garść świeżych listków roszponki
2 łyżeczki soli
0.5 łyżeczki Vegety
3 ząbki czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój czosnek, łososia i suszone pomidory odcedzone z oleju. (Ja uzyłam suszonych pomidorów w paskach, więc krojenie ich nie było potrzebne).
Etap 2 /4
Bez dodawania tłuszczu podsmaż suszone pomidory odcedzone z oleju i czosnek. Następnie, nie przerywając trybu smażenia, dodaj łososia, wodę, śmietankę i przyprawy. Wymieszaj i poczekaj aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji dodaj dużą garść świeżych listków roszponki i wymieszaj danie.