Makaron z pomidorami i soczewicą
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
160 g Makaronu penne lub świderki
100 g Zielonej soczewicy suchej
400 g Pomidorów krojonych
1 Marchewka
0.5 Cebuli
500 ml Wody
10 g Oliwy z oliwek
Soli
Świeżo mielony pieprz
Świeżej bazylii
1 łyżeczka Cukru
4 łyżka Tartego parmezanu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włącz podsmażanie w Cook4Me i wlej łyżkę oliwy. Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż przez 1-2 minuty, aż się zeszkli.
Etap 2 /5
Dodaj 500 ml wody, suchą soczewicę, szczyptę soli oraz świeżo mielony pieprz. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 3 /5
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posiekaj bazylię.
Etap 4 /5
Kiedy gotowanie zostanie zakończone, otwórz Cook4Me i dodaj puszkę pomidorów, suchy makaron, marchewkę, bazylię oraz łyżeczkę cukru. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Gotowe danie dopraw solą i pieprzem do smaku. Podaj makaron na talerzach, posyp go startym parmezanem oraz świeżą bazylią.