Marokańska zupa harira
Tefal
Przepis według Tefal

Marokańska zupa harira

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 240 g Gotowana ciecierzyca

  • 90 g Makaron

  • 60 g Cebula

  • 100 g Marchew

  • 500 g Pomidory

  • Sól, pieprz

  • 0.5 łyżeczka Kiminek

  • 700 ml Woda

  • 2 łyżeczka Kolendra

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 240g Gotowana ciecierzyca
  • 90g Makaron
  • 60g Cebula
  • 100g Marchew
  • 500g Pomidory
  • Sól, pieprz
  • 0.5łyżeczka Kiminek
  • 700ml Woda
  • 2łyżeczka Kolendra

Etap 2 /6

Posiekaj cebulę.

  • 60g Cebula

Etap 3 /6

Posiekaj drobno kolendrę.

  • 2łyżeczka Kolendra

Etap 4 /6

Wszystkie składniki oprócz kolendry umieść w garnku

  • 240g Gotowana ciecierzyca
  • 90g Makaron
  • 60g Cebula
  • 100g Marchew
  • 500g Pomidory
  • Sól, pieprz
  • 0.5łyżeczka Kiminek
  • 700ml Woda

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem 3 min.

Etap 6 /6

Dodaj posiekaną kolendrę i podawaj.

  • 2łyżeczka Kolendra