Mięso faszerowane serem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mięso faszerowane serem

ratings.4.9

4.9/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 szt. Serek Kiri®

  • 600 g Mięso na kiełbasę

  • 200 g Wołowina

  • 1.5 szt. Słodka lub biała cebula

  • 3 szt. Ząbek czosnku

  • 6 łyżeczka Ketchup

  • 1.5 szt. Cukinia

  • 1.5 szt. Mały bakłażan

  • 600 g Ziemniaki

  • 1 szt. Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /12

Przygotuj składniki.

Etap 2 /12

Umyj cukinię i pokrój w kostkę.

  • 1.5szt. Cukinia

Etap 3 /12

Umyj bakłażana, pokrój w kostkę.

  • 1.5szt. Mały bakłażan

Etap 4 /12

Obierz i posiekaj ząbki czosnku.

  • 3szt. Ząbek czosnku

Etap 5 /12

Obierz cebulę i pokrój w drobne piórka.

  • 1.5szt. Słodka lub biała cebula

Etap 6 /12

Umyj i obierz, a następnie pokrój ziemniaki w kostkę.

  • 600g Ziemniaki

Etap 7 /12

Wymieszaj obydwa mięsa z ketchupem. Zrób jedną dużą kulkę mięsną na osobę i napełnij ją porcją sera.

  • 6szt. Serek Kiri®
  • 600g Mięso na kiełbasę
  • 200g Wołowina

Etap 8 /12

Wlej olej do Cook4Me.

Etap 9 /12

Zmiękcz cebulę. Dodaj połowę warzyw.

  • 1.5szt. Słodka lub biała cebula
  • 3szt. Ząbek czosnku
  • 1.5szt. Cukinia
  • 1.5szt. Mały bakłażan
  • 600g Ziemniaki

Etap 10 /12

Połóż kulki mięsne na górze. Dodaj resztę warzyw. Przypraw.

  • 1szt. Sól

Etap 11 /12

Gotuj składniki.

Etap 12 /12

Podawaj.