Mięso faszerowane serem
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 szt. Serek Kiri®
600 g Mięso na kiełbasę
200 g Wołowina
1.5 szt. Słodka lub biała cebula
3 szt. Ząbek czosnku
6 łyżeczka Ketchup
1.5 szt. Cukinia
1.5 szt. Mały bakłażan
600 g Ziemniaki
1 szt. Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /12
Przygotuj składniki.
Etap 2 /12
Umyj cukinię i pokrój w kostkę.
1.5szt. Cukinia
Etap 3 /12
Umyj bakłażana, pokrój w kostkę.
1.5szt. Mały bakłażan
Etap 4 /12
Obierz i posiekaj ząbki czosnku.
3szt. Ząbek czosnku
Etap 5 /12
Obierz cebulę i pokrój w drobne piórka.
1.5szt. Słodka lub biała cebula
Etap 6 /12
Umyj i obierz, a następnie pokrój ziemniaki w kostkę.
600g Ziemniaki
Etap 7 /12
Wymieszaj obydwa mięsa z ketchupem. Zrób jedną dużą kulkę mięsną na osobę i napełnij ją porcją sera.
6szt. Serek Kiri® 600g Mięso na kiełbasę 200g Wołowina
Etap 8 /12
Wlej olej do Cook4Me.
Etap 9 /12
Zmiękcz cebulę. Dodaj połowę warzyw.
1.5szt. Słodka lub biała cebula 3szt. Ząbek czosnku 1.5szt. Cukinia 1.5szt. Mały bakłażan 600g Ziemniaki
Etap 10 /12
Połóż kulki mięsne na górze. Dodaj resztę warzyw. Przypraw.
1szt. Sól
Etap 11 /12
Gotuj składniki.
Etap 12 /12
Podawaj.