Mocno warzywny gulasz z indyka
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Mięsa z indyka (ja używam piersi)
200 g Białej cebuli
3 Ząbki czosnku
150 g Czerwonej papryki
200 g Marchewki
200 g Pieczarek
300 g Cukinii
400 g Pomidorów z puszki
8 Łyżek oliwy
1 l Bulionu
Mąka pszenna
Sól, pieprz
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
1.5 łyżeczka Słodkiej papryki
1.5 łyżeczka Słodkiej papryki wędzonej
1 łyżeczka Całego kminku
1 łyżeczka Majeranku
1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka Całej białej gorczycy
3 Liście laurowe
5 Ziarenek ziela angielskiego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski i dodajemy dwie łyżki oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz słodką papryką i całość bardzo dobrze mieszamy.
Etap 2 /5
Do urządzenia wlewamy 3 łyżki oliwy, wkładamy mięso i podsmażamy przez 9 min mieszając od czasu do czasu, a następnie wyciągamy mięso i odkładamy na osobne naczynie.
Etap 3 /5
Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę, marchewkę siekamy w talarki i następnie każdy przekrawamy na pół. Małe pieczarki rozcinamy na połowę, jeśli grzyby są większe to każdy kroimy na ćwiartki.
Etap 4 /5
Do urządzenia wlewamy 3 łyżki oliwy, wkładamy pokrojone warzywa oraz pomidory z puszki i podsmażamy mieszając często.
Etap 5 /5
Dodajemy mięso i całość zalewamy bulionem. Dodajemy sos sojowy, ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprawiamy solą i pieprzem, papryką wędzoną, kminkiem, majerankiem, czosnku niedźwiedziego, oraz białą gorczycą. Gotujemy pod ciśnieniem.