Muffiny marchewkowe
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 40 min.Gotowanie 
- 5 min.Studzenie 
Składniki
2 osób
- 80 g Mąka 
- 1 łyżka Proszek do pieczenia 
- 1 łyżeczka Cynamon 
- 6.8 łyżeczka Imbir 
- 2 Jajko 
- 2 szczypta Sól drobnoziarnista 
- 130 g Cukier trzcinowy 
- 200 ml Olej 
- 200 g Marchewki 
- 90 g Posiekane orzechy włoskie 
Akcesoria
- Forma na 6 muffinek 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przesiej do misy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i imbir.
Etap 2 /5
Ubij do białości jajka, cukier i sól. Dodaj olej, a następnie zmieszaj obie masy, dodaj orzechy włoskie oraz startą marchewkę.
Etap 3 /5
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i odstaw do ostygnięcia na kilka minut.

