Muffiny marchewkowe
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
80 g Mąka
1 łyżka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Cynamon
6.8 łyżeczka Imbir
2 Jajko
2 szczypta Sól drobnoziarnista
130 g Cukier trzcinowy
200 ml Olej
200 g Marchewki
90 g Posiekane orzechy włoskie
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przesiej do misy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i imbir.
Etap 2 /5
Ubij do białości jajka, cukier i sól. Dodaj olej, a następnie zmieszaj obie masy, dodaj orzechy włoskie oraz startą marchewkę.
Etap 3 /5
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i odstaw do ostygnięcia na kilka minut.