Mumie z ciasta francuskiego
Tefal
Przepis według Tefal

Mumie z ciasta francuskiego

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

2 porcje

  • 2 Ciasto ptysiowe

  • Dżem morelowy lub pomarańczowy

  • 24 Cukier

  • 2 łyżeczka Cukier trzcinowy

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wytnij 6 prostokątów z ciasta francuskiego, a resztę ciasta, pokrój na cienkie paski.

  • 2 Ciasto ptysiowe

Etap 2 /5

Na każdy prostokąt nałóż trochę dżemu nie dotykając brzegów. Zwilż brzegi wodą i umieść na nich paski. Delikatnie dociśnij brzegi tak, aby paski przykleiły się do siebie.

  • Dżem morelowy lub pomarańczowy

Etap 3 /5

Posyp paski odrobiną cukru i wstaw kawałki ciasta francuskiego w zamrażarce na 10 minut.

  • 2łyżeczka Cukier trzcinowy

Etap 4 /5

Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

Etap 5 /5

Pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.

  • 24 Cukier