Mus czekoladowy
Tefal
Przepis według Tefal

Mus czekoladowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

6 osób

  • 1 Ganache

  • 30 cl Świeża śmietana

  • 30 g Cukier puder

  • 20 g Jagody

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Postępuj zgodnie ze wskazówkami z podstawowego przepisu na ganache.

  • 1 Ganache

Etap 2 /7

Wyjmij ganache z lodówki na 1 godzinę przed użyciem.

Etap 3 /7

W misie robota umieść creme fraiche i cukier. Naciśnij "Start".

  • 30cl Świeża śmietana
  • 30g Cukier puder
  • Trzepaczka flex

Etap 4 /7

Stopniowo, za pomocą szpatułki, dodaj bitą śmietanę do ganache.

Etap 5 /7

Mieszaj powoli od dołu do góry, aż składniki się połączą.

Etap 6 /7

Umieść mus w pucharkach i wstaw do lodówki przed podaniem.

Etap 7 /7

Udekoruj mus bitą śmietaną i jagodami.

  • 20g Jagody