Mus czekoladowy
- Całkowity czas 1 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Ganache
30 cl Świeża śmietana
30 g Cukier puder
20 g Jagody
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Postępuj zgodnie ze wskazówkami z podstawowego przepisu na ganache.
1 Ganache
Etap 2 /7
Wyjmij ganache z lodówki na 1 godzinę przed użyciem.
Etap 3 /7
W misie robota umieść creme fraiche i cukier. Naciśnij "Start".
30cl Świeża śmietana 30g Cukier puder
Trzepaczka flex
Etap 4 /7
Stopniowo, za pomocą szpatułki, dodaj bitą śmietanę do ganache.
Etap 5 /7
Mieszaj powoli od dołu do góry, aż składniki się połączą.
Etap 6 /7
Umieść mus w pucharkach i wstaw do lodówki przed podaniem.
Etap 7 /7
Udekoruj mus bitą śmietaną i jagodami.
20g Jagody