Musaka z wołowiną
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
750 g Mielona wołowina
900 g Bakłażan
2 szt. Cebula
600 g Obrane pomidory
3 łyżka Bazylia
150 ml Sos beszamelowy
Sól, pieprz
3 łyżka Oliwa z oliwek
100 g Ser typu emmentaler
3 szt. Ząbki czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /8
Drobno posiekaj bazylię.
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4Me.
Etap 5 /8
Podsmaż mięso. Zdejmij z ognia. Podsmaż bakłażana do zbrązowienia. Dodaj cebulę i czosnek.
Etap 6 /8
Dodaj pomidory i wlej sos beszamelowy. Odwróć mięso, dodaj sól i pieprz.
Etap 7 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 8 /8
Dodaj ser typu Emmentaler, posiekaną bazylię i podawaj!