Nadziewane papryczki
Tefal
Przepis według Tefal

Nadziewane papryczki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g papryczki

  • 110 g feta

  • 1 Jogurt naturalny

  • 1 szt. cebula dymka

  • 4 gałązka mięta

  • 0.5 łyżeczka papryka

  • sól

  • pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Włącz grill. Spryskaj tace niewielką ilością oleju. Wybierz program Papryka i naciśnij OK.

Etap 2 /4

Przekrój papryczki na pół i usuń nasiona.

  • 400g papryczki

Etap 3 /4

Po rozgrzaniu urządzenia umieść papryczki na grillu i zamknij go. Postępuj zgodnie z instrukcjami na wyświetlaczu, aż pojawi się komunikat „Lekko grillowane”. Połóż papryczki na drucianej kratce i pozostaw do ostygnięcia.

Etap 4 /4

Pokrusz ser feta i drobno posiekaj cebulkę dymkę oraz liście mięty. Wymieszaj składniki z jogurtem i papryką, a następnie dopraw solą i pieprzem. Przelej trochę masy do każdej połówki papryczki i podawaj.

  • 110g feta
  • 1 Jogurt naturalny
  • 1szt. cebula dymka
  • 4gałązka mięta
  • 0.5łyżeczka papryka
  • sól
  • pieprz