Nadziewane papryczki
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g papryczki
110 g feta
1 Jogurt naturalny
1 szt. cebula dymka
4 gałązka mięta
0.5 łyżeczka papryka
sól
pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włącz grill. Spryskaj tace niewielką ilością oleju. Wybierz program Papryka i naciśnij OK.
Etap 2 /4
Przekrój papryczki na pół i usuń nasiona.
Etap 3 /4
Po rozgrzaniu urządzenia umieść papryczki na grillu i zamknij go. Postępuj zgodnie z instrukcjami na wyświetlaczu, aż pojawi się komunikat „Lekko grillowane”. Połóż papryczki na drucianej kratce i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 4 /4
Pokrusz ser feta i drobno posiekaj cebulkę dymkę oraz liście mięty. Wymieszaj składniki z jogurtem i papryką, a następnie dopraw solą i pieprzem. Przelej trochę masy do każdej połówki papryczki i podawaj.