Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Naleśniki z mąki kasztanowej

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

2 osób

  • 125 g mąka pszenna

  • 25 g mąka kasztanowa

  • 50 g Cukier

  • 2 unit Jajka

  • 45 g roztopione masło

  • 1 goździk wanilia

  • 300 ml ciepłe mleko

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włóż mąkę pszenną i kasztanową do blendera. Dodaj cukier, jajka, roztopione masło, nasiona wanilii i mleko.

  • 125g mąka pszenna
  • 25g mąka kasztanowa
  • 50g Cukier
  • 2unit Jajka
  • 45g roztopione masło
  • 1goździk wanilia
  • 300ml ciepłe mleko

Etap 2 /5

Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go. W razie potrzeby użyj mieszadła, aby wszystko wymieszać.

Etap 3 /5

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i pozostaw ciasto na około 15 minut.

Etap 4 /5

Podgrzej nieprzywierającą patelnię, dodaj gałkę masła, wlej chochlę ciasta, porusz patelnią, aby rozprowadzić je na całej powierzchni i smaż przez 1–2 minuty, a następnie obróć naleśnik.

Etap 5 /5

Powtórz ten krok. Podawaj z pastą lub dżemem domowej roboty albo po prostu z cukrem!