Naleśniki z mąki kasztanowej
- Całkowity czas 20 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
125 g mąka pszenna
25 g mąka kasztanowa
50 g Cukier
2 unit Jajka
45 g roztopione masło
1 goździk wanilia
300 ml ciepłe mleko
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż mąkę pszenną i kasztanową do blendera. Dodaj cukier, jajka, roztopione masło, nasiona wanilii i mleko.
Etap 2 /5
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go. W razie potrzeby użyj mieszadła, aby wszystko wymieszać.
Etap 3 /5
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i pozostaw ciasto na około 15 minut.
Etap 4 /5
Podgrzej nieprzywierającą patelnię, dodaj gałkę masła, wlej chochlę ciasta, porusz patelnią, aby rozprowadzić je na całej powierzchni i smaż przez 1–2 minuty, a następnie obróć naleśnik.
Etap 5 /5
Powtórz ten krok. Podawaj z pastą lub dżemem domowej roboty albo po prostu z cukrem!