Omlet z serem brie i boczkiem - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Omlet z serem brie i boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 kawałek Wędzony boczek

  • 75 g Ser brie

  • 6 Jajka

  • 15 g Masło

  • 2 łyżka Kremówka

  • 1 łyżka Posiekana pietruszka

  • 1 goździk Czosnek

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Blacha do pieczenia XL
    Blacha do pieczenia XL
  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój ser brie na 4 plasterki. Roztop masło. Obierz i posiekaj ząbek czosnku.

  • 75g Ser brie
  • 15g Masło
  • 1goździk Czosnek

Etap 2 /4

W misce ubij jajka ze śmietaną, roztopionym masłem, czosnkiem i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Przelej wszystko do formy do pieczenia.

  • 6 Jajka
  • 2łyżka Kremówka
  • 1łyżka Posiekana pietruszka
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Ustaw grill w trybie Kompletny posiłek, otwórz go i włóż do niego formę do pieczenia. Ustaw boczny termostat w pozycji 3. Po rozgrzaniu urządzenia połóż plasterki sera brie na połówce omletu, a plasterki boczku na płycie grillowej i piecz przez 2 minuty. Złóż połówkę omletu na połówce z serem, obróć plasterki boczku i piecz jeszcze przez 2 minuty.

  • 4kawałek Wędzony boczek
  • Blacha do pieczenia XL
  • Blacha do pieczenia

Etap 4 /4

Ostrożnie połóż omlet na talerzu, pokrój go na 4 paski, a na każdym pasku połóż plasterek boczku. Podawaj natychmiast z ulubionymi dodatkami, np. z sałatką.